Dronningkaken
Kaken som ble servert i H.M. Dronning Sonjas 80-års jubileum, ble laget av Baker- og Konditorlandslaget. Denne kaken er en smaksbombe og et skikkelig kunstverk! Her får du oppskriften.
Kaken som ble servert i H.M. Dronning Sonjas 80-års jubileum, ble laget av Baker- og Konditorlandslaget. Denne kaken er en smaksbombe og et skikkelig kunstverk! Her får du oppskriften.
Ingredienser Dronningkaken
Mandel- og gresskarkjernebunn:
2 stk Eggehviter
75g Melis
20g Gresskarkjerner
55g Mandler
litt Kanel
Karamellfudge:
30g Sukker
50g Fløte
75ghvit sjokolade, gjerne Valrhona
5g Smør
½ pl Gelatin
Yoghurtsmuler (kan sløyfes):
DEL 1
10g Melkepulver
10g Mel
3g Maizenna
10g Yoghurtpulver
5g Sukker
15g Smør
DEL 2
5g Melkepulver
4g Yoghurtpulver
25g hvit sjokolade, gjerne Valrhona
Mascarpone- og basilikum mousse:
DEL 1
1 Eggehvite
15g Sukker
DEL 2
1/3 Potte basilikum
1 Eggeplomme
15g Sukker
125g kremost- gjerne Mascarpone
DEL 3
1,25dl Fløte
1,5 Gelatinplate
1,5dl Melk
Jordbærskum:
3 Gelatinplater
24g Sukker
60g Jordbærpure
2 Jordbær i biter
Hylleblomstmousse:
145g Sukker
75g Vann
75g Eggehviter
4,5 Gelatinplater
100g Hylleblomstsaft
200g Yoghurt naturelle gresk
150g Fløte
Glace:
3 Gelatinplater
1,5dl H-melk
37g Glukose
375g hvit sjokolade- gjerne Valrhona
Denne oppskriften er til en kake på ca 26 cm, ca 12+ personer. Innerringen er 24 cm, og ytterringen er 26 cm.
Mandel- og gresskarkjernebunn:
Karamellfudge:
Yoghurtsmuler (kan sløyfes):
Denne oppskriften kan enkelt gjøres glutenfri om man ønsker- bytt bare ut melet med glutenfritt mel.
Oppskriften gir for stor mengde til 1 kake, men bruk kun det som trengs og oppbevar resten lufttett inntil 1 måned.
Mascarpone- og basilikum mousse:
Jordbærskum:
Hylleblomstmousse:
Glace:
Laget av landslagskonditor Tonje Holtungen og Vikeke Løseth