Ingredienser Eclair med bringebærsjokolade
Vannbakkels
100 g Melange
200 g Vann
100 g Hvetemel
3 egg
Sjokoladeganache med bringebær
300 g Hvit sjokolade
200 g Fløte
60 g Bringebærpuré
Slik gjør du:
Vannbakkels
- Kok opp vann og smør i en kjele.
- Bland inn hvetemel, og rør godt mens kjelen står på plata.
- Rør til massen er jevn og slipper kanten. Nå kan du gjerne tømme massen opp i en kjøkkenmaskin/piskemaskin med grind.
- Kjør maskinen på lav hastighet mens du har i ett og ett egg. La hvert egg blande seg inn i massen før du har i et nytt.
- Sprøyt eclairs ut på bakepapir eller siliconmatte, og stek i ovnen på 225 grader varmluft i 20 – 25 minutter. Avkjøl bakverkene før du fyller dem.
Sjokoladeganache med bringebær
- Gi fløten et lite oppkok før du blander inn bringebærpuréen.
- La fløten på nytt få et oppkok og hell blandingen over sjokoladen.
- Rør med jevne mellomrom til ganachen er helt klumpfri, og sett den så til avkjøling.
- Når du skal bruke bringebærsjokoladen, varmer du den opp til ca 37-40 grader i micro eller i vannbad. Du kan også fylle den i en sprøytepose og sprøyte på kakene når kremen er kald.
Serveringsforslag:
- Del vannbakkelsen i to og fyll bunnen med bringebærsyltetøy og friske/frosne bringebær.
- Sprøyt på ferdigpisket kremfløte, gjerne tilsatt litt sukker og frø fra en vaniljestang.
- Varm opp bringebærganachen, og dypp lokkene i den før du legger dem tilbake på kakene.
- Pynt gjerne med makroner og friske bær før du setter kakene kaldt, slik at bringebærganachen stivner. Dette er slettes ikke så vanskelig som det ser ut, og det smaker fantastisk!
- Kaken på bildet er laget med jordbærsjokolade. Da bytter du ut bringebærpuréen med jordbærpuré eller -syltetøy.
___
Laget av landslagsbaker Ivar Bakke