Fastelavnsboller med fire ulike fyll
Ingenting er som saftige, frodig fylte fasteavnsboller. Ingenting! Nordisk mester i søtbakst, Erlend Volden, viser deg hvordan du lykkes!
Ingenting er som saftige, frodig fylte fasteavnsboller. Ingenting! Nordisk mester i søtbakst, Erlend Volden, viser deg hvordan du lykkes!
Han foretrekker å fylle dem med hjemmelaget vaniljekrem og bringebærsyltetøy. Vil du gjøre en svensk semlor-vri, gir han deg også et alternativ på mandelfyll også. Uansett hvilket fyll du bruker, lag det selv, det blir best! Her får du oppskriftene på alle alternativene!
Ingredienser boller
Skålding
Grunndeig
Slik gjør du:
Vaniljekrem er søtt og godt, og går naturlig inn i mange bakverk. Her lager vi en vaniljekrem som skal fylles i vannbakkels, men du kan fylle den i mye annet. Og følger du oppskriften til punkt og prikke, vil du garantert lykkes!
Ingredienser Vaniljekrem:
Blanding 1
1600 g Melk
600 g Fløte
440 g Sukker
1 stk Vailjestang
Blanding 2
240 g Eggeplomme
160 g Maizenna
4 dl Melk
Slik gjør du:
Ingredienser Bringebærfyll:
300 g Frosne bringebær
50 g Sukker
10 g Maizenna
Slik lager du bringbærfyll:
Ingredienser Pisket krem:
1/3 l Kremfløte
3 ss Sukker
Slik gjør du:
Ingrendienser Mandelfyll:
500 g Marsipan ( høyt mandelinnhold)
150 g Fløte
100 g Mandelmel/hakkede
Bland alt sammen.
Laget av landslagsbaker Erlend Volden