Ingredienser Frasier
Sukkerbrød:
125g Sukker
2stk Egg
125g Møllerens hvetemel
½ts Bakepulver
Cremè Mussolini:
5dl Melk
125g Eggeplommer
125g Sukker
25g Maizena
25g Melis
100g Temperert bremykt
3dl Pisket krem
Gele:
3dl Jordbær puree
5stk Plater gelatin
Slik gjør du:
Sukkerbrød
- Pisk egg og sukker til luftig eggedosis
- Sikt inn hvetemel og bakepulver
- Vend inn med en slikkepott til alt melet er borte
- Ha I en smurt eller sprayet springform 26cm
- Stek 175*C I 15min (sjekkes med pinne)
- Når den er ferdig, avkjøl den i formen før du åpner den, (stikk en kniv rundt, så du er sikker på at kaka ikke blir ødelagt)
- Når kaken er kald og springformen er vasket, ha kaken tilbake i springformen
Creme Mussoline
- Hell 5dl melk I en kjele og kok opp
- Ha i 1/3 sukker for å forhindre at den brenner seg
- Ha eggplommer og 2/3 deler av sukkeret sammen, og rør sammen
- Når pureen koker så “ leger” eggblandingen.( det vil si at du heller litt varm veske over eggplommene så de får litt høyere tempratur før du slår alt tilbake I kjelen, om du heller eggplomme rett I den varme kjelen vil eggplommene sprekke og gjøre kremen kornete og skilt)
- Ha det tilbake i kjelen og rør om til den tykner
- Når den er tykk, ha i smør og rør til alt smøret er borte
- Kjøl ned på benken, før du bruker den
- Bland 3dl pisket krem inn i konditorkremen
Gele
- Legg geltatin I kaldt vann
- Varm opp pureen til 60*C
- Klem ut vannet fra gelatinen og ha den I pureen
- Hell det over kaken til den når toppen og la den stå til gelen har satt seg.
- Åpne springformen forsiktig og fjern formen og legg den på fat.
-
Pynt med bær mens den står på benken.
Montering
- Ta springformen med bunnen og dekorer med jordbær kuttet i 2 rundt hele formen
- Ha i mussolinekremen til den dekker jordbærene
- La det stå igjen 3 cm igjen til toppen
- Stryk en jevn flate med en pallett og frys kaken i 2-3timer, eller til dagen etter
___
Tips/Triks:
- Skulle du få litt krem til overs, så smaker det ypperlig sammen med jordbær og annen frukt. Dette er vedlig populært hos barna.
Laget av landslagskonditor Christer Celso Johnsen