Ingredienser Frørundstykker:
Deig:
750g Vann
750g Siktet hvetemel
100g Sammalt rug fin
15g Salt
25g Gjær
50g Maltekstrakt
Frø:
25g Sesamfrø
75g Solsikkefrø
50g Linfrø
Slik gjør du:
- Vei opp frøene og rist disse lett i langpanne eller i en tørr stekepanne.
- Vikitg: Bruk romtempererte råvarer og kaldt vann gjennom hele prosessen.
- Vei opp alle ingrediensene, ha de i eltebollen og tilsett vannet, men hold igjen 1 desiliter til senere i elteprosessen.
- Elt deigen i 4 minutter på sakte fart, så øker du hastigheten litt. Spe inn den siste desiliteren av vannet litt etter litt til alt vannet er inne.
- Elt deigen til den begynner å bli blank og jevn i strukturen. Når deigen er ferdig eltet, settes deigen til modning i ca. 2 timer eller til den har begynt å heve ordentlig.
- Ta deigen ut på bakbordet og del den i 25 emner på ca. 75 g hver. Slå opp emnene til rundstykker og sett dem på bakeplate med bakepapir. Dypp gjerne rundstykkene i samme frøblanding som du har i deigen, sesam, solsikke og linfrø.
- Hev rundstykkene til de er luftige og ca. dobbel størrelse Bak rundstykkene midt i ovnen på 220 til 230 grader i ca 20 – 25 minutter, til de har fått en gyllen brunfarge.
- Ta rundstykkene ut og avkjøl på rist.
- Vel bekomme!
Laget av landslagsbaker Nikolai Meling