Gulrotkake

En saftig og god gulrotkake er aldri feil. Med smaker som eple, kanel, kardemomme og ingefær tar du gulrotkaken til nye høyder. Den står seg fin i kjøleskap i 4 – 5 dager og blir nesten saftigere jo lenger den står. Perfekt vist du får besøk i påsken eller bare vil ha noe søtt til kaffen.

Ingredienser Gulrotkake:

400g Gulrøtter
400g Eple
4stk Egg
480g Sukker
3dl Nøytral olje
290g Hvetemel
1ss Bakepulver
2ts Kanel
1ts Kardemomme
1ts Ingefær

Ostekrem:

125g Snøfrisk
125g Smør (romtemperert)
225g Melis
litt Vanilje

Slik gjør du:

Gulrotkake:

  1. Bruk langpanne 30 x 20cm. Sett steikeovnen på 180°C
  2. Rasp gulrot og eple
  3. Ha egg og sukker i en miksebolle og blande i 2 min med K krok
  4. Vei opp alle de tørre ingrediensene i en bolle og oljen i et desilitermål.
  5. Ha melblandingen, oljen og de raspede gulrotene og eplene i miksebollen. Bland skrap ned og la røra gå på sakte hastighet i 5 min.
  6. Ha bakepappir i langpannen og hel røren nedi. Stek midt i ovnen i 40 – 50 min. Avkjøl på rist.

Ostekrem:

  1. Pisk alle ingrediensene sammen til en luftig krem.
  2. Smør på toppen av kaken
     

____

Tips og triks:

Smør gjerne kremen ut med en palett og avslutt med å bruke en skrape med tagger som du ”svinger” over kaken.


Laget av landslagskonditor Vilde Nistad Strandos