Halloweenkake

En enklere variant av denne kan du gjøre ved å kjøpe ferdig kransekakemasse.

Ingredienser Kransekakemasse:

250g Skåldet malte mandler
250g Uskåldet malte mandler
500g Melis
ca 70-100g Eggehvite

Slik gjør du:

  1. Skåld halvparten av mandlene og la de tørke ca 1 døgn.
  2. Mal mandlene på en kvern
  3. Sikt melisen og bland den sammen med de malte mandlene
  4. Bland inn eggehvitene til du får en passe fast deig
  5. La deigen hvile kaldt til neste dag
  6. Trill deigen ut til pølser på ca 15 mm
  7. Trill ut stenger av kransekakemasse, ca 15mm i diameter.
  8. Del stengene i lengder på ca 10cm
  9. Trykk en mandel i den ene enden og form massen litt rundt mandelen.
  10. Form stengene litt og marker lett med en kniv.
  11. Stekes på 180 grader i ca 8 minutter

___

 

Laget av landslagskonditor Vibeke Løseth

halloween-kake2.jpeg