Hvit sjokolademousse med rabarbra og jordbær

Her har du et friskt og sommerlig dessert til enhver anledning. Hvit sjokolademousse med lime som toppes med smaker av rabarbra og jordbær. Ekstra lekkert blir det om du serverer i porsjonsglass.

Ingredienser

Hvit sjokolademousse:

200 g Hvit sjokolade
0,5 dl H-melk
0,5 dl Fløte
10 g Sukker
20 g Eggeplomme
2,5 plater Gelatin
3 dl Fløte, halvpisket
1 ts zest og saft av 1,5 Lime
 

Rabarbra- og jordbærkompott:

250 g Rabarbra
130 g Sukker
1 dl Vann
10 g Presset sitronsaft
1/2 stk Vaniljestang
0,25 dl Hvitvin
ca 5 stk Friske jordbær

Slik gjør du:

  1. Rabarbraen renses og kuttes i biter.

  2. Tilsett alt utenom jordbær. Kok til rabarbraen er mør.

  3. Avkjøl.

  4. Skjær jordbærene i små biter og rør inn rett før servering.

  5. Start på moussen. Halv-smelt den hvite sjokoladen i en mikrobølgeovn eller et vannbad.

  6. Legg gelatinen i bløt. Varm opp melk, fløte og sukker.

  7. Tilsett eggeplommene. Smelt gelatinen.

  8. Rør sammen med sjokoladen.

  9. Vend inn i kremen.

  10. Ha i en sprøytepose og fyll i glassene.

  11. Ha over rabarbra og jordbær.
 
Laget av landslagskonditor Sunniva Nergård Myhre