Konditorlandslagets appelsinmousse

En herlig, frisk mousse med smak av syrlig appelsin og søt, hvit sjokolade fra Konditorlandslagets coach, Bernhard Azinger. Denne oppskriften rekker til ca. 10 porsjoner. Her er det mange steg – tunga rett i munnen, så ordner det seg.

Ingredienser appelsinmousse

Bunn:

50g Usaltet smør, smeltet
60g Hvetemel
2,5g Bakepulver
30g Glukose
15g Melk

Sjokoladeganachè:

125g Fløte
125g Usaltet smør
35g Honning
325g Hvit sjokolade-Ivoire

Appelsin moussé:

2 Egg
50g Sukker
100g Appelsinjuice
4 plater Gelatin
150g Pisket krem

Hvit sjokoladeglasur:

1 plate Gelatin
150g Fløte
25g Melk
125g Hvit sjokolade

Slik gjør du

Bunn:

  1. Bland sammen alle ingredienser til en jevn masse.

  2. Hell massen på en silikonmatte eller bakepapir.

  3. Strø på en blanding av malt kanel, vanilje og kardemomme.

  4. Stekes ved 180 ºC ca. 7 min.

 

Sjokoladeganachè:

  1. Kok opp fløte med smør og honning.

  2. Hell væsken over sjokoladen, rør godt rundt.

  3. Bruk gjerne stavmikser for å oppnå en emulsjon.

  4. Fyll i en form, tilsvarende langpanne (ca. 1 cm høy).

  5. Settes på frys.

  6. Stikk ut ønsket størrelse og form når den er frossen.

 

Appelsinmoussé:

  1. Bløtlegg gelatin.

  2. Pisk egg og sukker til eggedosis, tilsett appelsinjuice.

  3. Varm opp gelatin, spe ut med litt krem, vend inn i eggedosisen.

  4. Vend inn pisket krem.

 

Hvit sjokoladeglasur  (kan oppskaleres):

  1. Bløtlegg gelatin i kaldt vann.

  2. Kok opp fløte og melk.

  3. Tilsett gelatinplater, rør godt rundt.

  4. Hell væsken over sjokoladen, rør rundt.

  5. Avkjøl, brukes ved 30 ºC.

  6. Kan oppbevares på kjøl.