Konditorlandslagets Madeleines
I Frankrike er Madeleines nærmest like vanlig som boller i Norge. De gode småkakene er formet som små skjell, og får en frisk smak fra sitronen. Pass på å ikke piske for hardt, rør bare inn, da blir det topp!
I Frankrike er Madeleines nærmest like vanlig som boller i Norge. De gode småkakene er formet som små skjell, og får en frisk smak fra sitronen. Pass på å ikke piske for hardt, rør bare inn, da blir det topp!
Forberedelse
Ingredienser Madeleines
Madeleines er ikke vanskelige å lage, og smaker aller best helt nystekt. Perfekt for høstsesongen!
Smelt smøret, som deretter avkjøles.
Rør egg, eggeplommer, frøene fra vaniljestangen eller sitronskall og sukker godt, slik at sukkeret løser seg opp (ikke pisk til eggedosis).
Sikt mel og bakepulver og vend det inn i eggeblandingen, smøret røres inn til slutt.
Fyll Madeleine formene ¾ fulle, stekes på 180 grader i ca 18 min. Kan drysses med et lett dryss melis før servering.