Lag sjokolademousse med Sunniva Nergård Myhre

Ingredienser

Sjokolademousse:

180g Eggeplommer
75g Egg
135g Sukker
90g Vann
450g Sjokolade (Favorites mi Amere 58 %)
600g Kremfløte

Bringbærgelé:

500g Bringebærpurè
16g Gelatin
250g Sukker
100g Glykose

Slik gjør du:

Sjokolademousse

  1. Pisk kremfløten lett, og sett til side.
  2. Kok vann og sukker til 118 grader.
  3. Hell over egg og eggeplommer mens det pisker, og pisk til en kald og tykk eggedosis.
  4. Sjokoladen smeltes til 50 grader.
  5. Bland litt av kremen i sjokoladen og rør dette glatt, vend så inn eggedosisen og tilslutt resten av kremen.

Bringbærgelé

  1. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann.
  2. Kok opp sukker, purè og glykose, tilsett gelatinen og avkjøl.
  3. Fylles i former.
  • Kan også fryses.

Creme brulee

  1. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.
  2. Varm opp fløten og vaniljestangen.
  3. Rør eggeplommene og sukkeret sammen.
  4. Hell den varme fløten over eggeblandingen mens du rører, helles tilbake i kjelen og varmes opp til 85 grader.
  5. Tilsett gelatinen, sil blandingen.
  6. Fylles i former og fryses.

 

___

Laget av landslagskonditor Sunniva Nergård Myhre