Ingredienser
Sjokolademousse:
180g Eggeplommer
75g Egg
135g Sukker
90g Vann
450g Sjokolade (Favorites mi Amere 58 %)
600g Kremfløte
Bringbærgelé:
500g Bringebærpurè
16g Gelatin
250g Sukker
100g Glykose
Slik gjør du:
Sjokolademousse
- Pisk kremfløten lett, og sett til side.
- Kok vann og sukker til 118 grader.
- Hell over egg og eggeplommer mens det pisker, og pisk til en kald og tykk eggedosis.
- Sjokoladen smeltes til 50 grader.
-
Bland litt av kremen i sjokoladen og rør dette glatt, vend så inn eggedosisen og tilslutt resten av kremen.
Bringbærgelé
- Bløtlegg gelatinen i kaldt vann.
- Kok opp sukker, purè og glykose, tilsett gelatinen og avkjøl.
- Fylles i former.
-
Kan også fryses.
Creme brulee
- Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.
- Varm opp fløten og vaniljestangen.
- Rør eggeplommene og sukkeret sammen.
- Hell den varme fløten over eggeblandingen mens du rører, helles tilbake i kjelen og varmes opp til 85 grader.
- Tilsett gelatinen, sil blandingen.
- Fylles i former og fryses.
___
Laget av landslagskonditor Sunniva Nergård Myhre