Ingredienser:
Briochedeig
715 g Møllerens hvetemel
95 g Sukker
34 g Fersk gjær (blå)
3 stk Egg (store)
197 g Laktosefri melk
14 g Salt
215 g Laktosefri Melange
Egg til pensling
1 stk Egg (stort)
2 ss Vann
Et lite dryss salt
Dekor
Frosne bringebær
Frosne blåbær
Skivede mandler
Marsipancrumble
60 g Marsipan
20 g Sukker
50 g Laktosefri melange
20 g Møllerens havregryn
50 g Møllerens siktet hvetemel
Litt Maldonsalt
Oppskriften er nok til 2 focaccia i 23 x 23 cm. former.
Slik gjør du:
- Ha alle ingrediensene til briochedeigen utenom saltet og 1/3 av melangen oppi en eltebolle og elt i 10 minutter på sakte fart.
- Etter ti minutter, ha i saltet og elt videre på litt høyere hastighet, til deigen er glatt og smidig – ca. 10-15 minutter. Sjekk glutennettet underveis. Dette gjør du ved å dra litt deig mellom fingrene; glutennettet er godt utviklet når du kan dra deigen ut i en helt tynn, nesten gjennomsiktig «tyggegummiboble-aktig» hinne uten at den sprekker.
- Tilsett resten av melangen, litt og litt. – Du vil nå se at deigen slipper bakebollen og får en «glossy» overflate. Deigen er ferdig når all melangen er kjørt inn, og er jevnt blandet.
- Dekk til bakebollen og la deigen stå på kjøkkenbenken til den har blitt dobbelt så stor.
- Smør to former, og sett dem til side.
- Skrap deigen forsiktig ut av bakebollen, og del den i to like store emner.
- Løft emnene forsiktig over i formene, og trykk dem ut slik at deigen fyller hele formen.
- La deigen heve til nesten dobbel størrelse.
- Bland sammen ingrediensene til eggeblandingen og pensle deigen med denne.
- Fordel bringebær og blåbær jevnt utover, og trykk bærene forsiktig ned i deigen.
- Ha alle ingrediensene til marsipancrumbel i en bolle, kna det til en jevn masse og smuldre det over deigen.
- La deigen heve videre til den er dobbelt så stor som da du hadde den i formene.
- Stek i 15 minutter på 200 grader, varmluft, midt i ovnen.
Temperatur og steketid kan variere fra ovn til ovn, så det er lurt å følge med på dem i ovnen.
___
Laget av landslagsbaker Cathrine Olsen