Luftig sjokoladekake­bunn og myk sjokolade­krem

Ingredienser

Bunn:

1,3 dl Olje
50g Mørk sjokolade
220g Sukker
300g Egg
100g Mel
30g Kakao
10g Bakepulver


Krem:

300g Smør
300g Sukker
4 stk Store egg
2,5dl Fløte
150g Sjokolade

Slik gjør du

Forberedelsestid: 1 time

Steketid: 35 minutter

Bunn:

  1. Varm opp oljen og smelt sjokoladen i den. Avkjøl noe.
  2. Pisk sukker og egg til luftig eggedosis.
  3. Sikt over mel, kakao og bakepulver og rør inn med lett hånd, ha i litt og litt av olje/sjokoladeblandingen.
  4. Hell over i form á 26 cm og stekes på 35 min 175°C
  5. Avkjøl bunnen helt før bruk.

Krem:

  1. Smelt smøret og tilsett sukker, egg og fløte.
  2. Kok opp og tilsett sjokolade.
  3. Rør glatt og avkjøl til stiv.
  4. Piskes opp med grind på kjøkkenmaskin rett før bruk.