Ingredienser Panna cotta
3 dl Fløte
3 dl Melk
150 g Sukker
1 stk Vaniljestang
5 plater Gelatin
Ingredienser Kryddersyltede bær
2,5 dl Vann
250 g Sukker
1 stk Vaniljestang (kan erstattes med ca.1 ss vaniljesukker)
2 stk Stjerneanis, hel
1 stk Kanelstang
1 ss Maizenna
150 g Bringebær
150 g Blåbær
Slik gjør du:
Pannacotta
- Bland fløte, melk og sukker i en kjele, og sett på middels varme.
- Del vaniljestangen i to på langs, skrap frøene ut i kjelen med melken, og ha deretter i vaniljestangen.
- bløtlegg gelatinen i kaldt vann i minst 5 minutter.
- Når melkeblandingen koker, ta av varmen og klem vannet ut av gelatinen og smelt det inn i den varme blandingen.
- La panna cotta-blandingen avkjøle seg litt før du heller den i ønskede serveringsglass.
- Sett kjølig til panna cottaen har stivnet. Dette tar ca 1 time i kjøleskap.
Kryddersyltede bær
- Bland sukker, vann stjerneanis, kanelstang, og vaniljestang i en kjele, og kok opp.
- Rør ut maisenna i 1.5 dl kaldt vann, og tilsett i laken. La det små koke i ca.1 minutt.
- Avkjøl i 10 minutter og hell over bærene. Legg over i en skål og sett kjølig til servering.
- Ta ut krydderne før du legger bærene oppå panna cottaen. Server gjerne med en type sprø, søt kjeks.
___
Laget av landslagskonditor Vilde Myhren Skeid Venås