Pavlova med jordbær
En pavlova trenger marengsbunn og vaniljekrem, samt bær på toppen – i dette tilfellet, søte og norske jordbær! Her er det mye krem, så sørg for å få en godt pisket og luftig konsistens.
En pavlova trenger marengsbunn og vaniljekrem, samt bær på toppen – i dette tilfellet, søte og norske jordbær! Her er det mye krem, så sørg for å få en godt pisket og luftig konsistens.
Ingredienser Pavlova
Marengsbunn:
Vaniljekrem:
Bland melk og fløte i en kasserolle. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Putt både vaniljestangen og frøene opp i melk- og fløtebandingen. Gi blandingen et oppkok.
Eggeplommer, sukker og maizena piskes godt sammen i kjøkkenmaskinen.
Ta vaniljestangen ut av melk- og fløteblandingen, og tilsett litt av melk- og fløteblandingen i eggeblandingen mens du visper.
Hell så eggeblandingen over resten av melk- og fløteblandingen, og bland godt!
Sett kjelen tilbake på kokeplaten, og varm opp kremen til 85 °C under stadig pisking. Blandingen tykner svært fort, så vær forsiktig med varmen!
Hell kremen over i en kald form, gjerne en langpanne kledd med plastfolie. Jo større flate/tynnere kremlag, jo raskere avkjøling. Dekk over med plastfolie, slik at du unngår snerk på overflaten av kremen. Avkjøles raskt (sett gjerne langpannen med kremen i i fryseren i ca 15 min, før du forsetter avkjølingen i kjøleskapet).
Marengsbunn + Vaniljekrem + Frisk Jordbær = Pavlova
Sist, men ikke minst – dekoreringen! Stryk kremen på marnegsbunnen rett før servering, pynt med friske jordbær og eventuelt revet sjokolade.