Ingredienser Piña Colada:
Ananas-skum
6 g Gelatin
30 g Vann
24 g Sukker
60 g Ananaspuré
20 g Ananasbiter
5 g Korianderblader
Romkake
73 g Mel
18 g Melkepulver
14 g Maizena
1/2 ts Salt
37 g Smør
116 g Sukker
0,5 dl Matolje
50 g Melk
1 stk Egg
50 g Mørk rom
Romlake
60 g Vann
75 g Sukker
1/2 ts Salt
60 g Mørk rom
Pisket Malibu Ganache
250 g Kremfløte
25 g Invertsukker
25 g Glukose
300 g Hvit sjokolade
25 g Malibulikør
Anansmousse med Italiensk marengs
75 g Eggehvite
137,5 g Sukker
12,5 g Sukker
47,5 g Vann
180 g Ananaspuré
20 g Sitronjuice
8 g Gelatin
100 g Italiensk marengs
100 g Kremfløte
Ristet kokosiskrem
750 g Melk
65 g Melkepulver
5 g Stabilisator
15 g Invertsukker
90 g Glukosepulver
290 g Fløte
90 g Eggeplomme
150 g Kokos (ristet)
Rom-gelé
37,5 g Vann
75 g Sukker
37,5 g Ananaspuré
6 g Gelatin
37,5 g Hvit Rom
Zest av 1/2 lime
Ananasbunn
200 g Sukker
200 g Ananaspuré
1/2 Chili
10 stk Ananasskiver
100 g Captain Morgan
Tørket marengs med lime og chili
100 g Eggehvite
200 g Sukker
2 g Hakket chili
Zest av 1/2 lime
Slik gjør du:
Ananas-skum (innlegg i ananasmoussen)
- Bløtlegg gelatin i kaldt vann.
- Varm opp ananaspuré, ananasbiter og sukker.
- Smelt gelatinen i den varme blandingen og visp alt i en kjøkkenmaskin til den blir fluffy og skumaktig.
- Fyll skummet i formen du ønsker å bruke til innlegg, og legg på frys. Her gjelder det å jobbe fort, da skummet setter seg.
Romkake
- Pisk sukker og smør hvitt (kremaktig konsistens).
- Tilsett matolje, melk, egg og rom.
- Sikt deretter inn det tørre.
- Stek på 160 grader i 15-20 minutter.
Mens kaken steker kan du lage romlaken.
Romlake
- Kok opp vann, sukker og salt. Tilsett til slutt rom.
- Når du tar ut kaken av ovnen, stikker du noen hull i den med gaffel, og heller over sirup. Det er ikke nødvendig å bruke opp all sirupen, da kaken kan bli for bløt.
Pisket Malibu Ganache
- Kok opp fløte, invertsukker og glukose.
- Tilsett hvit sjokolade, og til slutt malibu. Rør til en ganache-aktig form. Sett på kjøl minst en time før den vispes opp forsiktig.
OBS: Ikke visp for mye, da den lett kan skille seg.
Anansmousse med Italiensk marengs
- Kok opp vann og den største mengden sukker til 120 grader.
- Visp sammen eggehvite og den minste mengden sukker. Ha Sukkerlaken i mens du visper eggehviten og visp sammen til den blir en fast marengs.
- Legg gelatinen i kaldt vann, og smelt den i oppvarmet puré og sitronjuice.
- Vend inn marengs, og til slutt, pisket krem.
Ananas skummet skal ligge inne i moussen. Først sprøyter du formen halvfull med ananas mousse, deretter legger du inn skummet du lagde tidligere. Og til slutt fylles resten av formen med ananas mousse.
Ristet kokosiskrem
- Rist kokos i ovnen på 170 grader til den er gyllenbrun.
- Bland stabilisator med litt av sukkeret.
- Varm opp melk og ristet kokos til 25 grader.
- Tilsett melkepulver.
- Ved 30 grader, tilsett fløte og eggeplomme.
- Ved 45 grader, tilsett stabilisator og glukose.
- Varm opp til 85 grader og avkjøl til 4 grader.
- Sil av kokosen før ismassen has i ismaskinen.
Her er det viktig at du rører hele tiden mens du blander inn alle ingrediensene.
Rom-gele
- Bløtlegg gelantin.
- Kok opp vann, sukker, limezest og puré.
- Smelt gelantin i sirupen, og tilsett rom.
- Fordel i ønsket form, og sett kjølig til den har satt seg.
Ananasbunn
- Lag en karamell av sukker og puré.
- Tilsett rom, chili og ananas.
- La dette ligge å trekke og godgjøre seg, til ananasbunnen er mør.
Skjær tynne skiver av ananas, dette skal være basen til moussekaken – så pass på at tykkelsene på bunnene blir jevne og passelig tynne. Ca 3 mm tykkelse.
Tørket marengs med lime og chili
- Varm opp sukker og eggehvite over vannbad, her er det viktig at du rører hele tiden og at sukkeret er smeltet.
- Når blandingen er varm nok, kan du ta det over i en kjøkken maskin og vispe stiv.
- Vend inn limezest og chili.
- Sprøyt ønsket form og tørk i ovnen på 100 grader i 20-30 minutter.
___
Laget av landslagskonditor Thea Victoria Thoren Jensen