Ingredienser Rundstykker
375g Møllerens siktet hvetemel
125g Møllerens sammalt hvetemel
250g Kaldt vann
50g Egg
10g Ferskt gjær
6g Salt
50g Bremykt original
Valgfritt: Frø til dypping
Slik gjør du:
- Vei opp alle ingrediensene, slik at alt er klart. Smøret kan være kjøleskap kaldt.
- Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med deigkrok, kjør deigen på sakte fart til du har utviklet et glutennettverk. Dette tar ca. 10 min (varierer litt på maskiner).
- Etter dette tilsetter du ca. halvparten av smøret. Når dette er kjørt inn i deigen kan du tilsette resten av smøret.
- Kjør deigen til alt smøret er blandet godt inn i deigen. Øk farten til medium, og kjør deigen til den en glatt og blank.
- Hev deigen i en bolle med lokk eller plastfolie. Den skal dobles i størrelse og bli luftig.
- Del deigen i like emner etter foretrukket størrelse. Like emner er lurt, da hever og steker de likt.
- Form til runde boller og dypp i frø, kli eller hva man liker.
- Etterhev rundstykkene på brett med bakepapir, hev til de ”disser” når du beveger platen forsiktig. Dette tar rundt 1 time, men det avhenger av hvor varmt de har det.
- Stek på 220 grader, i ca. 12-15 minutter.
- Avkjøl på rist.
___
Tips og triks:
- Varm opp ovnen med en langpanne i bunn, denne kaster du 1 dl varmt vann i når du setter inn rundstykkene.
- Denne oppskriften gjør seg fint som et grovt og godt hamburgerbrød.
Laget av landslagsbaker Fredrik Lønne