Saftig rødbetekake med mørk sjokoladekrem

Legg gulroten til side og la den fargerike rødbeten få prøve seg! Så flott og så godt.

Ingredienser Rødbetkake:

Bunn:

440 g Hvetemel
1,5 ts Bakepulver
550 g Sukker
3/4 ts Kanel
5 stk Egg
4 dl Rapsolje
500 g Finreven rødbete
50 g Hakket sjokolade


Sjokoladekrem:

300 g Smør
300 g Sukker
4 stk Egg (store)
2,5 dl Fløte
150 g Sjokolade

Slik gjør du:

Steketid: (tid det tar å steke) 25-30 minutter

Bunn:

  1. Ha alt det tørre i bakebollen, rør inn ett og ett egg.
  2. Tlsett olje i en tynn stråle og til slutt ha i rødbetene.
  3. Rør dette sammen og fordel røren på 2 former á 26 cm.

Krem:

  1. Smelt smøret og tilsett sukker, egg og fløte.
  2. Kok opp og tilsett sjokolade.
  3. Rør glatt og avkjøl til stiv.
  4. Piskes opp med grind på kjøkkenmaskin rett før bruk.

Montering:

  1. Skjær til toppen av kakene om de er ujevne oppå.
  2. Pisk opp kremen.
  3. Fyll kaken med kremen og hakket sjokolade, og dekk den på utsiden.
  4. Pynt om ønskelig med fri fantasi. 
___

Tips:
Denne kaken er veldig holdbar  og holder seg saftig lenge takket være rødbetene.
 
Laget av landslagskonditor Tonje Holtungen