Ingredienser Rødbetkake:
Bunn:
440 g Hvetemel
1,5 ts Bakepulver
550 g Sukker
3/4 ts Kanel
5 stk Egg
4 dl Rapsolje
500 g Finreven rødbete
50 g Hakket sjokolade
Sjokoladekrem:
300 g Smør
300 g Sukker
4 stk Egg (store)
2,5 dl Fløte
150 g Sjokolade
Slik gjør du:
Steketid: (tid det tar å steke) 25-30 minutter
Bunn:
- Ha alt det tørre i bakebollen, rør inn ett og ett egg.
- Tlsett olje i en tynn stråle og til slutt ha i rødbetene.
- Rør dette sammen og fordel røren på 2 former á 26 cm.
Krem:
- Smelt smøret og tilsett sukker, egg og fløte.
- Kok opp og tilsett sjokolade.
- Rør glatt og avkjøl til stiv.
- Piskes opp med grind på kjøkkenmaskin rett før bruk.
Montering:
- Skjær til toppen av kakene om de er ujevne oppå.
- Pisk opp kremen.
- Fyll kaken med kremen og hakket sjokolade, og dekk den på utsiden.
- Pynt om ønskelig med fri fantasi.
___
Tips:
Denne kaken er veldig holdbar og holder seg saftig lenge takket være rødbetene.
Laget av landslagskonditor Tonje Holtungen