Ingredienser Sjokoladekrem:
8 stk Egg
4 dl Fløte
540g Sukker
500g Smør
30g Vaniljesukker
200g Mørk sjokolade
Ingredienser Sjokoladekake:
270g Smør
280g Sukker
3 dl Egg
210g xx-masse
1,5 dl Kirsebærlake
1 dl Melk
60g Kakao
270g Hvetemel
6g Bakepulver
180g Sjokolade
180g Kirsebær (ferske eller hermetiske)
Slik gjør du:
Sjokoladekrem:
- Egg og sukker røres godt sammen.
- Tilsett fløte.
- Varm opp til det tykner.
- Ta av platen, og rør inn sjokolade, smør og vaniljesukker.
- Sil.
- Avkjøl til neste dag.
- Kjør kremen i en kjøkkenmaskin med grind til den blir luftig.
Sjokoladekake:
- Pisk xx-masse og sukker.
- Tilsett litt og litt egg og pisk videre.
- Sil kirsebærene og hakk bærene.
- Smelt smøret.
- Sikt det tørre sammen.
- Vend inn det tørre og det våte vekselsvis.
- Hakk sjokoladen og tilsett.
- Tilsett kirsebærene.
- Ha i en springform på 24 cm.
- Stek på 180 grader, i ca. 40 minutt.
Montering:
- Ha sjokoladekremen i en kjøkkenmaskin med grind og kjør den luftig.
- Del sjokoladekakebunnen.
- Smør sjokoladekrem i hvert lag. Dekk hele kaken med krem.
- Ha resten av kremen i en sprøytepose, og pynt slik du vil.
- Pynt gjerne kaken med kirsebær eller moreller.
Laget av landslagskonditor Sunniva Nergård Myhre