Ingredienser sjokolade-pannacotta
Pannacotta:
7,5 dl Fløte
225 g Sjokolade
5 plater Gelatin
Kokte pærer:
2 stk Pærer
0,5 dl Vann
50 g Sukker
Montering:
50 g nøtter, eks pekannøtter eller hasselnøtter
Slik gjør du:
Pannacotta:
- Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann
- Grovhakk sjokolade og ha det i en bolle som tåler varme
- Kok opp fløte og ta kjelen av platen
- Klem vannet ut av gelatinplatene og løs de opp i den varme fløten
- Hell fløteblandingen over den hakkede sjokoladen og la den smelte. Rør den jevn
- Fordel panna cottaen i 6 porsjonsglass og sett den i kjøleskap i minimum 4t, helst over natten
Pærer:
- Ha vann og sukker i en kjele og tilsett pærebitene
- Kok pærene møre, tid avhenger av størrelsen på bitene
- Smak eventuelt til med mer sukker, om nødvendig
- Sil av overflødig væske
- Avkjøl pærene
Montering:
- Rist nøtter i en tørr stekepanne eller i ovn på 180 °C i 8-10 minutter
- Avkjøl nøttene og hakk de opp
- Ha en god spiseskje pærer på toppen av hvert glass og topp med hakkede nøtter.
___
Tips:
For mer smak kan du gjerne tilsette en kanelstang sammen med pærene når de kokes.
Pærene kan også byttes ut med annen frukt eller bær, for å variere smak.
Laget av landslagskonditor Trude Marthinsen