Ingredienser sjokoladekarameller:
600 g Sukker
630 g Glykose
1 l Fløte
270 g Mørk sjokolade
90 g Smør
Slik gjør du:
- Kok fløte, sukker og glykose til 116 grader. bruk termometer
- Den varme massen helles over hakket mørk sjokolade
- Vent 1 min. og pisk det godt sammen
- Tilsett smøret tilslutt
- Helles i en form dekket med bakepapir og avkjøl i romtemperatur
- Når sjokoladekaramellen er avkjølt bekker du den ut på en skjærefjøl og kutter i passe store biter
- Alle bitene vendes i en blanding av 50/50 melis og kakao
- Denne oppskriften passer i en form på 24x45cm
- Oppbevares i kjøleskap. Kan også fint fryses og tas ut etter behov
___
Tips:
Disse kan du pakke i en liten cellofanpose og gi bort i gave.
Laget av landslagskonditor Marthe Kilen