Sjokoladekarameller

Nydelige sjokoladekarameller som kan nytes både til hverdag og fest.

Ingredienser sjokoladekarameller:

600 g Sukker
630 g Glykose
1 l Fløte
270 g Mørk sjokolade
90 g Smør
 
 

Slik gjør du:

  1. Kok fløte, sukker og glykose til 116 grader. bruk termometer

  2. Den varme massen helles over hakket mørk sjokolade

  3. Vent 1 min. og pisk det godt sammen

  4. Tilsett smøret tilslutt

  5. Helles i en form dekket med bakepapir og avkjøl i romtemperatur

  6. Når sjokoladekaramellen er avkjølt bekker du den ut på en skjærefjøl og kutter i passe store biter

  7. Alle bitene vendes i en blanding av 50/50 melis og kakao

  8. Denne oppskriften passer i en form på 24x45cm

  9. Oppbevares i kjøleskap. Kan også fint fryses og tas ut etter behov

___

Tips:

Disse kan du pakke i en liten cellofanpose og gi bort i gave.

Laget av landslagskonditor Marthe Kilen