Sjokolademakroner

Ingredienser

Base:

250 g Mandelmel
250 g Melis
30 g Kakao
100 g Eggehvite
 

Italiensk marengs:

80 ml Vann
250 g Sukker
100 g Eggehvite
 

Sjokolade ganache:

170 g Fløte
20 g Glukose
150 g Mørk sjokolade
40 g Smør

Slik gjør du:

  1. Sikt mandelmel, melis og kakao i en bolle, og bland i eggehvitene.

  2. Kok opp sukker og vann til det når 121 °C.

  3. Når sukkerlaken har nådd 110 °C starter du å piske eggehviten i en kjøkkenmaskin.

  4. Ta sukkerlaken av platen når den når riktig temperatur og hell i en forsiktig stråle langs kanten av bollen. Gjør dette mens eggehviten piskes på høy hastighet.

  5. Pisk så videre på høy hastighet til en blank og fast marengs. Når marengsen er kjølt ned til rom temperatur skrur du den av.

  6. Begynn så å vende marengsen litt og litt inn i mandelmel blandingen.

  7. Vend så massen helt til smeten renner ned fra slikkepotten som ett bånd, og renner lett ut i resten av massen i bollen.

 

Tips:

For å lage vanilje makroner: bytt ut kakao med frøene fra 1 vaniljestang

 

Oppskriften er laget av landslagskonditor Malin Heggland Skagen