Ingredienser
Base:
250 g Mandelmel
250 g Melis
30 g Kakao
100 g Eggehvite
100 g Eggehvite
Italiensk marengs:
80 ml Vann
250 g Sukker
100 g Eggehvite
Sjokolade ganache:
170 g Fløte
20 g Glukose
150 g Mørk sjokolade
40 g Smør
Slik gjør du:
- Sikt mandelmel, melis og kakao i en bolle, og bland i eggehvitene.
- Kok opp sukker og vann til det når 121 °C.
- Når sukkerlaken har nådd 110 °C starter du å piske eggehviten i en kjøkkenmaskin.
- Ta sukkerlaken av platen når den når riktig temperatur og hell i en forsiktig stråle langs kanten av bollen. Gjør dette mens eggehviten piskes på høy hastighet.
- Pisk så videre på høy hastighet til en blank og fast marengs. Når marengsen er kjølt ned til rom temperatur skrur du den av.
- Begynn så å vende marengsen litt og litt inn i mandelmel blandingen.
- Vend så massen helt til smeten renner ned fra slikkepotten som ett bånd, og renner lett ut i resten av massen i bollen.
Tips:
For å lage vanilje makroner: bytt ut kakao med frøene fra 1 vaniljestang
Oppskriften er laget av landslagskonditor Malin Heggland Skagen