Smuldrepai med rabarbra på grill

Smuldre pai med rabarbra er en god avslutning på et grillmåltid. Lages på 1 – 2 – 3 og stekes på grillen.

Ingredienser Smuldrepai med rabarbra på grill

Smuldredeig:

75g Møllerens hvetemel
50g Smør
50g Sukker
50g Havregryn
 

Sukkerblanding:

75g Sukker
3ts Kanel
2ts Potetmel
360g Rabarbra i biter

Slik gjør du:

Smuldredeig

  1. Del smøret i biter
  2. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland med håndmikser til du har fått ut de største smørbitene
  3. Sett i kjøleskap.

Sukkerblanding:

  1. Bland alle ingrediensene i en bolle
  2. Tilsett rabarbrabitene og band lett sammen
  3. Bruk engangsaluminiums former. Mengden i formene kan variere med størrelsen på formene. Ha 60g rabarbra i formen og strø 1 – 2ts ekstra med sukkerblanding over. Ta 30g smuldredeig på toppen
  4. Stek på en varm grill (ca.200°C) på indirektevarme i 10 min, til rabarbraen er blitt møre.
  5. Server gjerne med vaniljeis eller vaniljekesam

___

Tips og triks:

Lag gjerne smuldredeigen på forhånd. Den tåler å sta en uke i kjøleskap.

 
Laget av landslagskonditor Vilde Niestad Strandos