Ingredienser Smuldrepai med rabarbra på grill
Smuldredeig:
75g Møllerens hvetemel
50g Smør
50g Sukker
50g Havregryn
Sukkerblanding:
75g Sukker
3ts Kanel
2ts Potetmel
360g Rabarbra i biter
Slik gjør du:
Smuldredeig
- Del smøret i biter
- Ha alle ingrediensene i en bolle og bland med håndmikser til du har fått ut de største smørbitene
- Sett i kjøleskap.
Sukkerblanding:
- Bland alle ingrediensene i en bolle
- Tilsett rabarbrabitene og band lett sammen
- Bruk engangsaluminiums former. Mengden i formene kan variere med størrelsen på formene. Ha 60g rabarbra i formen og strø 1 – 2ts ekstra med sukkerblanding over. Ta 30g smuldredeig på toppen
- Stek på en varm grill (ca.200°C) på indirektevarme i 10 min, til rabarbraen er blitt møre.
- Server gjerne med vaniljeis eller vaniljekesam
___
Tips og triks:
Lag gjerne smuldredeigen på forhånd. Den tåler å sta en uke i kjøleskap.
Laget av landslagskonditor Vilde Niestad Strandos