Sommerlig sjokoladekake

Dette er en oppskrift på en sommerlig sjokoladekake. Frisk og fin med bær på toppen. Bruk gjerne selvplukkede jordbær eller andre bær du har.

Ingredienser Sommerlig sjokoladekake

Sjokoladekrem:

10 stk Egg
5dl Fløte
675g Sukker
625g Bremykt smør
40g Vaniljesukker
250g Mørk sjokolade (Callebaut 811)
 

Sjokoladebunn:

2,6dl Egg
200g Sukker
135g Bremykt smør
50g Mørk sjokolade (Callebaut 811)
135g Møllerens hvetemel
10g Bakepulver
15g Vaniljesukker
 

Vaniljekrem:

1stk Vaniljestang
3dl H-melk
1dl Fløte
90g Sukker
3stk Eggeplommer
3ss Maizenne

Slik gjør du:

Sjokoladekrem

  1. Egg og sukker røres godt sammen.
  2. Tilsett fløte.
  3. Varm opp til det tykner.
  4. Ta av platen, og rør inn sjokolade, smør og vaniljesukkeret.
  5. Avkjøl til neste dag.
  6. Kjør kremen i en kjøkkenmaskin med grind til den blir luftig.

Sjokoladebunn

  1. Smelt sjokolade og smør sammen.
  2. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
  3. Sikt det tørre sammen.
  4. Tilsett sjokolade og smøret i eggedosisen forsiktig for å ikke miste luften.
  5. Vend deretter inn melet forsiktig med en slikkepott.
  6. Ha i en springform på 24 cm.
  7. Stekes på 170 grader i ca 30 min.

Vaniljekrem

  1. Ha melken, halvparten av sukkeret og vaniljestangen i en kjele og varm opp.
  2. Rør sammen fløte, eggeplomme, maizenna og resten av sukkeret.
  3. Ha litt av den varme væsken i eggeblandingen og rør godt. Ha alt tilbake og varm opp under stadig omrøring til det tykner.
  4. Avkjøl

Montering

  1. Ha sjokoladekremen i en kjøkkenmaskin med grind og kjør den luftig.
  2. Del sjokoladekakebunnen i 3 deler.
  3. Smør vaniljekrem i det nederste laget. Og fortsett med sjokoladekrem i hvert lag. Dekk hele kaken med krem.
  4. Ha resten av kremen i en sprøytepose, og sprøyt en fin kant rundt.
  5. Dekk kaken med friske jordbær.


Laget av landslagskonditor Sunniva Nergård Myhre