Slik gjør du:
- Smelt mørk sjokolade over vannbad eller i mocroovn til 55°C, eller se baksiden av posen på sjokoladen for hva produsenten anbefaler.
- Hell ut 2/3 av sjokoladen på bordet, og jobb sjokoladen frem og tilbake ved hjelp av en palett og en stor skrape.
- Når sjokoladen begynner å tykne, ha den tilbake i bollen med de restenende 1/3 og ta temperaturen.
- Nå skal temperaturen være 28-29°C. Er temperaturen for høy, så gjenta forrige prosess, er den derimot for kald, så må man begynne helt fra start igjen.
- Siste er å varme opp sjokoladen til 31/32°C over vannbad eller i microovn. Pass på- dette går fort.
- Nå er sjokoladen ferdig tempertert og klar til bruk. Lykke til
- Merk at mørk, hvit- og melkesjokolade har forskjellige kurver ved temperering:
- Mørk Start 55° Ned 28°/29° Opp 31°/32°
- Hvit Start 48°/50° Ned 26°/27° Opp 28°/29°
- Melk Start 48°/50° Ned 27°/28° Opp 29°/30°
___
Laget av landslagskonditor Tonje Holtungen