Terte med sjokoladecremeux

En terte med sjokoladefyll er alltid godt når man skal kose seg. Tertebunnen kan også fylles med andre fyll; her er det bare fantasien som setter grenser.

Ingredienser sjokoladeterte:

Mandeltertebunn

187 g Hvetemel
26 g Mandelmel
75 g Melis
112 g Meierismør
40 g Egg

Sjokoladecremeux

180 g Melk
120 g Fløte
50 g Eggeplomme
50 g Sukker
120 g Mørk sjokolade
50 g Melkesjokolade

Slik gjør du:

Mandeltertebunn:

  • Ha alle råvarene tempererte, og bland i en kjøkkenmaskin. Ikke bland for lenge.
  • Sett tertedeigen kjølig i minimum en time.
  • Kjevle ut deigen og kle terteformene dine med deig. Skjær rundt kanten og prikk bunnen av formen med en gaffel. Stek på 180 grader i ca. 8 min. Følg med, dette varierer fra ovn til ovn.

Sjokoladecremeux:

  • Kok opp melk og fløte og sett den til side.
  • Bland sukkeret med eggeplommen, og tilsett dette i den varme melk- og fløteblandingen. Bland dette godt sammen over vannbad til blandingen er 85 grader.
  • Sil blandingen. Tilsett hakket sjokolade og bland godt.
  • Hell i terteformen og avkjøl.

 

Laget av landslagskonditor Sunniva Nergård Myhre