Vafler med havregryn

Dette er manges favoritt, men det er en kunst å lage vafler også. De er forbundet med tilstelninger og fest, men er like gode til hverdags! La røren få svelle. Da får den luftighet og utvikler smak.

Ingredienser Vafler med havregryn
 
130g Havregryn
300g Skummet kulturmelk
300g Skummet melk
160g Egg
100g Smeltet smør
40g Sukker
5g Natron
4g Kardemomme
2g Salt
2g Vaniljesukker
200g Siktet hvetemel

Slik gjør du

Denne oppskriften gir virka 10 vaffelplater, og er enkel å lage.

  1. Havregryn, skummet kulturmelk og skummet melk blandes sammen. La det svelle i cirka 30 minutter. Deretter visper du sammen følgende ingredienser i en ny bolle:
  2. Egg, smeltet smør, sukker, natron, kardemomme, (eller 5 stk nymalte kjerner av grønn kardemomme) salt, vaniljesukker (eller frøene fra ½ vaniljestang).
  3. Når disse ingrediensene er vispet sammen, kan de blandes med havregrynsblandingen. Til slutt blander du inn siktet hvetemel (cirka 200 gram) til du får en passe tykk røre.
  4. La røren svelle i 15-20 minutter før du steker vaflene. Serveres gjerne med nyrørt jordbærsyltetøy og Sæter-rømme.