Valentineskake

Hva med å overraske din kjære med en kake til valentine? Her er oppskrift på en krydderkake med sjokoladekrem som passer perfekt til en vinterkveld

Ingredienser Krydderkake:

250g  Romtemperert smør
70g  Sukker
70g  Brunt sukker
4stk  Egg
250g Mel
1ts Vaniljesukker
1ts Bakepulver
1/2ts Natron
1 1/2ts Kardemomme
1 1/2ts Kanel
2ts Nellik (malt)
1ts Ingefær (malt)
150g Kefir
150g H-melk

Ingredienser Sjokoladesmørkrem:

6stk  Egg
750g Smør (Romtemperert)
600g Sukker
2,5dl Vann
5 store ss Kakaopulver

 

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Visp sammen smør, sukker og brunt sukker til det blir luftig og kremaktig.
  3. Ha deretter inn et og et egg.
  4. Ha i alt det tørre, og helt til slutt kefir og melk.

Stekes på 180 grader i 25-30 minutter. 

Sjokoladesmørkrem:

  1. Lag en sukkerlake til 120 grader mens du pisker egg.
  2. Når sukkerlaken er nådd 120 grader, kan du skru ned hastigheten litt på eggene og tilsette sukkerlaken sakte mens du heller. Når alt er kommet opp i bollen kan du skru opp hastigheten igjen.
  3. Etter det er blitt vispet sammen en liten stund, kan du tilsette smør litt etter litt.
  4. Helt til slutt kan du tilsette kakaopulveret. Du kan ha mer eller mindre kakaopulver i, det kommer an på hvor sterk du selv ønsker den skal være.

Laget av landslagskonditor Thea Jensen