Med det nye fellesmerket Håndverksbakeri, ønsker BKLF å tydeliggjøre for forbrukerne hvilke bakeri som er med på å opprettholde en ekte håndverkstradisjon i Norge.
Disse bakeriene satser på fagutdanning gjennom å være godkjent lærebedrift med lærlinger, har en stor andel faglært personale i produksjonen, opprettholder håndverkstradisjoner, lager bakevarer fra grunnen av og bruker norske råvarer.
Håndverksbakeriene er medlemmer av et bransjefellesskap, og jobber for at den norske baker- og konditorbransjen kan fortsette å levere lokalt, godt, norsk kvalitetshåndverk til forbrukerne.
Vilkår for bruk av merket:
- Merkebruker må være godkjent lærebedrift og utdanne lærlinger i baker- og konditorfaget.
- Merkebruker må ha ansatte baker- eller konditormestre, diplombakere eller ha mer enn 50 % andel ansatte med svennebrev i bedriften.
- Merkebruker må ha en andel på 50 % av håndverksproduksjon med håndoppslag.
- Merkebrukere må bruke norske og nordiske råvarer og tilby produkt som kvalifiserer til "Nyt Norge" merket.
- Merkebruker må betale medlemsavgift og være medlem i Baker- og Konditorbransjens Landsforening for å kunne bruke merket.