Et blikk mot fremtiden: Kakekunst av 3D-print
- Jeg tror mat vil bli printet fremover, sier konditor Pascal Monet, sølv-vinneren fra fjorårets NM i konditorkunst.
18 resultater
- Jeg tror mat vil bli printet fremover, sier konditor Pascal Monet, sølv-vinneren fra fjorårets NM i konditorkunst.
Trude Beate Brendehaug er utnevnt til bransjeambassadør for den norske baker- og konditorbransjen. Hun er utdannet både baker og konditor, og gjennom sine syv år på Baker- og Konditorlandslaget har Trude Beate vunnet medalje i tre internasjonale mesterskap! Nå er bronsevinneren fra Coupe du Monde de la Boulangerie i tenkeboksen.
- Det var knapt noen som trodde at det gikk an å drive et bakeri midt i ingenmannsland. Vi fryktet at vi ville ende opp her helt alene med baksten vår. Men så bare eksploderte det, smiler Valery Hofmann og Georg Knutsen på Brød&Sånt i Malvik.
– Å glede folk. Det er det som er drivkraften min, sier Tonje Holtungen. I 2017 ble hun norgesmester i konditorkunst. I dag skaper hun sanselige kunstverk av sjokolade.
Sukker har dessverre blitt en ingrediens som er veldig negativt omtalt i media, men for meg er sukker selve essensen og bindemiddelet i alt jeg gjør i konditoriet. Jeg vil påstå at sukker er like viktig for konditoren som korn er for bakeren og sement er for mureren.
Regjeringen arbeider for tiden med en stortingsmelding om ungdomstid og 5.-10. trinn, som skal på høring i 2024. Målet er at ungdomsskolen skal bli mer praktisk og variert.
– Jeg er råvarefundamentalist og håndverksbaker på min hals, smiler Mariann Kvarme. Hun er baker og konditor, og driver Bakstehuset på Ask utenfor Bergen. Folk strømmer til bakeriet i den lille bygda på Askøy.
På kjøleskapsdøra hjemme hos Sverre Sætre har kona hengt opp en lapp. Der står det: «Ta det med ro, du har ikke kontroll uansett.» Det er ikke helt sant. For én ting har Sverre full kontroll på: konditorkunsten sin.
- Jeg stortrives på konditorlandslaget. Det er kjekt å ha noen å dele lidenskapen min med, og jeg lærer mye av de andre, sier Caroline Mo Vik, som er utøver på Baker- og Konditorlandslaget.
Det handler om ekte lidenskap og omsorg for kornet hele veien fra jord til bord. Kvelde Mølle er en av få gjenværende bygdemøller i Norge – her steinmales kornet på gammelt vis. Og det setter mange bakere rundt i Norge stor pris på.