Brødskala'n – spis litt grovere
Formålet med Brødskala'n er å gi forbrukere relevant og god informasjon som kan bidra til økt forbruk av grove kornprodukter.
Formålet med Brødskala'n er å gi forbrukere relevant og god informasjon som kan bidra til økt forbruk av grove kornprodukter.
Brødskala'n er en registrert og frivillig merkeordning og Baker- og Konditorbransjens Landsforening er merkeeier. Formålet med Brødskala'n er å bidra til økt forbruk av sunne, grove kornprodukter, ved å formidle god og relevant informasjon til forbruker.
Brødskala'n kan brukes både på emballerte og uemballerte produkt.
Helsemyndighetene anbefaler at vi spiser mer grove kornvarer, og velger grove og ekstra grove brød- og kornprodukter til hverdags. Grove brød- og kornprodukter er en god og viktig kilde til kostfiber, og til flere vitaminer og mineraler som kroppen trenger. Ekstra grovt brød - 76-100% - gir to til tre ganger så mye kostfiber som fint brød. Dette er svært gunstig for fordøyelsen, og kan minske risikoen for vektøkning, overvekt, type 2-diabetes, tykk- og endetarmskreft og hjerte og karsykdommer.
Eksakt grovhetsprosent på produktet er angitt under streken på Brødskalamerket.