-
Bransjeambassadør - en tittel å være stolt over
André Løvaas ble tildelt tittelen bransjeambassadør for den norske baker- og konditorbransjen på landsmøtet til BKLF i 2019. Løvaas ble utnevnt som ambassadør for sin innsats som hovedtrener for Baker- og Konditorlandslaget.
-
Gå ikke glipp av årets store jubileumsfest!
Baker- og Konditorbransjens Landsforening inviterer hele bransjen til jubileumsfest på Grand Hotel i Oslo den 9. september 2023
-
Gluten – en fagfilosofisk tilnærming iblandet en slant nysgjerrighet
Glutenet er kanskje bakerens viktigste verktøy når hen tar med hvetemel, vann, salt og gjær ut på en reise i bakeriet, skriver André Løvaas. I denne artikkelen filosoferer han rundt gluten og dets rolle i baking.
-
Blomsø Bakeri & Konditori – i finalen for andre gang
Det er tre sterke kandidater som har nådd finalen i Årets Bakeri 2023. Blomsø Bakeri & Konditori er en av dem, og mens de to andre er nokså nyetablerte, har Blomsø en fartstid på hele sekstifem år i bransjen.
-
Nå kan dere melde dere på NM -Sunn mat i farta
NM Sunn Mat i farta er en konkurranse for alle som serverer og tilbyr mat til folk i farta. Konkurransen skal inspirere og bidra til at det blir lettere for folk å velge sunnere og mer næringsrik mat når de er «på farta».
-
Nykommer ble Årets Bakeri 2023
Det var Lillehammer Bakeri som ble vurdert av juryen som den aller beste av de tre finalistene i Årets Bakeri 2023, og dermed kåret til vinner i den mest prestisjefylte kåringen i baker- og konditorbransjen i Norge.
-
Et blikk mot fremtiden: Kakekunst av 3D-print
- Jeg tror mat vil bli printet fremover, sier konditor Pascal Monet, sølv-vinneren fra fjorårets NM i konditorkunst.
-
– Avgiftsforskjellene driver grensehandelen
- Nye grensehandelstall fra SSB viser at andelen av høyt avgiftsbelagte varer er overrepresentert i grensehandelskurven, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke. I tredje kvartal i 2023 grensehandlet nordmenn for 2,3 milliarder kroner.
-
Brenner for ærlig håndverk
– Jeg er råvarefundamentalist og håndverksbaker på min hals, smiler Mariann Kvarme. Hun er baker og konditor, og driver Bakstehuset på Ask utenfor Bergen. Folk strømmer til bakeriet i den lille bygda på Askøy.
-
Fullkorn - en viktig kilde til mange næringsstoffer
Fullkornsdagen feires 21. januar, og med det håper vi at flest mulig setter fullkorn på menyen. La Brødskala'n hjelpe deg med å gjøre Fullkornsdagen til en sunnere og mer klimavennlig dag!