-
Cerealfagdagen 2021 – Utsatt til 8. mars 2022
Grunnet gjeldende smittevernsregler, blir det vanskelig å gjennomføre dette arrangementet på nåværende tidspunkt. vi har derfor besluttet å flytte det til 8. mars. Påmelding åpner etter nyttår. Vel møtt, vi gleder oss til å se deg ctil neste år!
-
Verdens brøddag 16.oktober
16. oktober er verdens brøddag. Dette er en dag som skal skape oppmerksomhet rundt behovet for å skaffe tilstrekkelig og næringsrik mat til alle. Bli med å feire en av verdens viktigste og mest bærekraftige matvare!
-
Rogalandsmesterskapet for unge bakere og konditorer 2022
Lørdag 19. februar 2022 inviterer Stavanger og Omegn baker- og konditorlaug til Rogalandsmesterskap i baker- og konditorfagene. Tema for konkurransen er Kjærlighet.
-
Nå kan du melde deg på diplombakerutdanningen 2022
Diplomutdanningen for bakere er et utdanningstilbud som bygger på svennebrev i bakerfaget, og er et basiskurs om korn, mel og baketeknologi. Kurset er utviklet i et samarbeid mellom Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF), Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og Nofima AS. Kurset består av basiskurs, samt selvvalgte fordypningsområder, og gir 5 studiepoeng.
-
Merking av baker- og konditorvarer
Baker- og konditorakademiet og MyFoodOffice tilbyr nå et Teams-kurs i riktig merking av baker- og konditorvarer. Allergimerking av matvarer er i noen tilfeller livsviktig. Håndtering av mat stiller derfor store krav til produksjon og merking, og at man er nøye med at det ikke havner allergener utilsiktet i det som blir produsert.
-
Pals støtter TV-aksjonen og utfordrer hele bakeri-Norge
TV-aksjonen NRK 2020 går til WWFs arbeid med å bekjempe plast i havet. Hvert år havner åtte millioner tonn plast i havet. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss. Vi skal redusere plastutslippene og ta vare på verdenshavene.
-
Gratis intensivkurs
Nå tilbys gratis intensivkurs i yrkesteori til ansatte i matindustrien som ønsker å ta fagbrev eller svennebrev i baker- og konditorfaget, som praksiskandidater.
-
Kurs i digital kommunikasjon og bruk av sosiale medier for bakerier og konditorier
Hvordan bruke nye utfordringer til å skape nye muligheter? Behovet for kommunikasjon, informasjon og tilgjengelighet har økt under korona-pandemien og vil fortsatt være viktig i tiden fremover. Derfor tilbyr BKLF et kurs i digital kommunikasjon og bruk av sosiale medier spesialtilpasset for bakerier og konditorier.
-
Blir du glad av godt brød og gode kaker? Gjør det til jobben din!
Bransjen og bedriftene etterspør flere fagfolk. Nå kan du registrere din CV hos Opplæringskontoret og sikre deg en mulig lærlingeplass i baker eller konditorfaget.
-
Veileder for digitale endringsprosesser
NHO Mat og Drikke har medvirket i utviklingen av en ny veileder som skal hjelpe bedrifter å gjennomføre vellykkede digitale endringer i arbeidslivet i samarbeid med tillitsvalgte.