-
Nytt medlemstilbud: frokostwebinarer om aktuelle temaer
Fredag 13. september arrangerer BKLF det første i en rekke frokostwebinarer eksklusivt for våre medlemmer. — Målet er å komme tettere på medlemmene og løfte frem interessante og viktige temaer som vi vet bransjen er opptatt av, sier direktør i BKLF, Gunnar Bakke.
-
Ny opplæringslov for grunnskole og videregående skole
1. august ble den nye opplæringsloven med tilhørende forskrift innført. Her er de viktigste endringene for lærebedrifter.
-
Opplæringskontorenes rolle er avklart
I arbeidet med ny opplæringslov og forskrift til denne har det vært mye usikkerhet knyttet til opplæringskontorenes fremtidige rolle i fag- og yrkesopplæringen. Endelig avklaring kom først når den nye forskriften ble offentliggjort 3. juni.
-
Baker- og Konditorbransjens Landsforening har fått ny president
Onsdag 12. juni valgte generalforsamlingen i Baker- og Konditorbransjens Landsforening etterfølgeren til avtroppende president, Ole John Berntsen (Naustdal Dampbakeri).
-
Enighet i forhandlingene om Baker- og konditoroverenskomsten
Natt til 04. mai 2024 kom partene til enighet i forhandlingene om 133 - Baker- og konditoroverenskomsten.
-
Generalforsamling med fagseminar
Velkommen til generalforsamling i Baker- og Konditorbransjens Landsforening! Etter generalforsamlingen blir det fagseminar, som også er åpent for ikke-medlemmer.
-
Økning i antall søkere til restaurant- og matfagene
Etter mange år med jevn nedgang, ser nå trenden ut til å snu. I fjor stoppet nedgangen opp og tallene for 2024 viser en økning i hele 7 % i antall søkere til restaurant- og matfagene.
-
Bør følge EU i regulering av genteknologi
NHO Mat og Drikke har gitt innspill til NOU 2023:18 "Genteknologi i en bærekraftig fremtid". Her påpeker de at den fremtidige reguleringen av genteknologi må ivareta innovasjonspotensialet og konkurransekraften til den norske mat-, drikke- og bionæringen. Det betyr at Norge som et minimum må følge regelverksutviklingen i EU, og åpne for økt bruk av genteknologi på planter.
-
Tom Erik er ny fagansvarlig i Baker- og Konditorbransjens Opplæringskontor
Tom Erik Kristensen begynner i stillingen som fagansvarlig i Baker- og Konditorbransjens Opplæringskontor (BKO) den 1. mars, og han ser frem til å kunne bidra med sin kunnskap og kompetanse til alle lærlingene i BKO.
-
Ny bakersvenn på Bakst og Brygghuset
Lars Helge Larsen har vært bakelærling på Bakst og Brygghuset i Bergen. Han fikk svennebrevet 26. februar. Vi gratulerer og ønsker Lars lykke til videre!