-
Oslos eldste bakeri feirer 130 år!
Det var Wilhelm Bismark Samson som grunnla bakeriet W. B. Samson på Egertorget i Oslo for 130 år siden. Oslos eldste bakeri markerte jubileet med nyåpning av kaféen der alt startet, og ordfører Anne Lindboe klippet båndet som offisielt åpnet det "nye" bakeriutsalget på Egertorget.
-
Aanerud bakeri kåret til Årets bakeri 2024
Det var det tradisjonsrike familiebakeriet Aanerud bakeri fra Nes i Akershus som 16. oktober ble kåret til vinner i den mest prestisjefylte kåringen i baker- og konditorbransjen i Norge. — Jeg vet at juryen har gjort en grundig vurdering, og vil gratulere Aanerud Bakeri AS som verdig vinner av årets Bakeri 2024, sier Gunnar Bakke, direktør i Baker- og Konditorbransjens Landsforening.
-
Ny svenn i bransjen
Forrige uke gjennomførte Nicolai Hammeren sin svenneprøve hos Baker Skoglund i Sarpsborg. 20-åringen elsker å teste ut nye oppskrifter og gleder seg til å fortsette å utvikle seg i faget
-
Landslaget søker konditorer
Baker- og Konditorlandslaget søker utøvere til 2025. Nå oppfordres spesielt konditorer med stor arbeidskapasitet og interesse for faget til å søke så fort som mulig!
-
Klare for finalen i Årets Bakeri 2024
Etter to kvalifiseringsrunder, er de tre finalistene til kåringen Årets Bakeri 2024 nå plukket ut. Juryleder i den prestisjefulle kåringen Årets Bakeri, Vigdis Myhre Næsseth (Fossekall), kan fortelle at juryen har hatt en stor jobb med å vurdere de nominerte i årets konkurranse.
-
Markedsføring av usunn mat og drikke: Er barn og unge fritt vilt?
Opinion har på oppdrag av NHO Mat og Drikke, utført en kartlegging av omfanget av markedsføring av såkalte HFSS-produkter (high fat, salt and sugar) rettet mot barn og unge. Se hovedpunktene her.
-
Ny svenn i bransjen
Brage widerøe gjennomførte i dag en god svenneprøve på Håndverksbakeriet i Vestby. Han er glad i håndverket og vil fortsette å jobbe i håndverksbakeri i fremtiden.
-
Tangen VGS søker faglærer
Agder fylkeskommune har utlyst en 100 % undervisningsstilling i baker- og konditorfaget ved Tangen VGS. Søknadsfrist 22.5.
-
Beredskap: Matsikkerhet i krisetid
Det er en kritisk samfunnsfunksjon å sikre at befolkningen har tilgang til normale matvarer i en krisesituasjon. Det krever høy nasjonal produksjon også i fredstid, skriver NHO Mat og Drikke i et nytt posisjonsnotat om beredskap.