-
Forsterker samarbeidet innen restaurant- og matfag
Tre store organisasjoner innenfor restaurant- og matfag forsterker samarbeidet i en intensjonsavtale. Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF), Norske Kokkers Landsforening (NKL) og Kost og Ernæringsforbundet (KEF) ønsker å samarbeide på tvers av organisasjonsgrensene om rekruttering til restaurant- og matfag generelt og til egne fag spesielt. Disse tre organisasjonene representerer i sum over 80% av de yrkesutdannede i Restaurant og Matfagets utdanningsløp.
-
Håndverksbakeri nummer 37 sertifisert
Rosenborg Bakeri i Trondheim ble 9. oktober sertifisert Håndverksbakeri og fikk tildelt bransjeforeningens eget håndverksbakeri-merke. Det var direktør Gunnar Bakke i Baker- og Konditorbransjens Landsforening som stod for utdelingen.
-
Verdens brøddag 16.oktober
16. oktober er verdens brøddag. Dette er en dag som skal skape oppmerksomhet rundt behovet for å skaffe tilstrekkelig og næringsrik mat til alle. Bli med å feire en av verdens viktigste og mest bærekraftige matvare!
-
Vi skal kåre Norges beste Sunn Mat i farta-rett!
NM Sunn Mat i farta er en konkurranse for alle som serverer og tilbyr mat til folk i farta. Konkurransen het tidligere NM i Sunn Fastfood, men har nå fått nytt navn og nytt innhold.
-
Enighet i tarifforhandlingene på nr. 133 Overenskomsten for baker- og konditorfagene
Den 20.05.2022 ble det enighet i forhandlingene mellom NHO Mat og Drikke og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelsarbeiderforbund (NNN).
-
Tidligere direktør i BKLF, Carl E. Rønneberg, er død
Tidligere direktør for BKLF, Carl E. Rønneberg, døde natt til 24. mai, 71 år gammel. Carl. E Rønneberg var direktør i BKLF fra 1999 til 2002.
-
#MerAv vil gjøre idretten sunnere
Idrett og betydningen av et sunt kosthold er uløselig knyttet til hverandre. Av denne grunn har #MerAv nå rettet søkelyset på hvordan man gjennom idretten kan gjøre det lettere å ta sunnere valg. Grove kornprodukt, frukt og grønt og sjømat skal nå bli mer relevant i idrettssammenheng.
-
Innføring i tillaging av håndbok internkontroll mat
Om du skulle fått uanmeldt besøk av mattilsynet i dag, hadde du da hatt den dokumentasjonen som kreves?
-
Inspirerte på kurs med Baker-og Konditorakademiet
Forrige uke var det kurs i laminerte deiger – cruffins og kouign amann – på Baker- og Konditorakademiet. Landslagstrener Rémy Corbet var kursholder, og det var en læresulten gjeng bakere og konditorer som ivrig tok til seg kunnskapen han delte med dem.
-
Enighet i tarifforhandlingene
I dag ble det enighet i tarifforhandlingene mellom NHO Mat og Drikke og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund om overenskomsten for baker- og konditorfagene.