-
Jeg gruer meg litt til svenneprøven
Mange lærlinger går opp til svenneprøven i disse dager, og bakerlærling Jannicke Torp er en av dem. – Jeg skal ta fagprøven i juni, det blir litt skummelt, sa 19-åringen fra Klæbu da Baker & Konditor var og besøkte henne på jobb hos Mesterbakeren i Trondheim for et par måneder siden.
-
De nye ernæringsrådene anbefaler mer grove kornprodukter
Tirsdag 20. juni blei de nye nordiske ernæringsrådene (NNR2023) lansert. Rapporten slår blant annet fast at det å spise fullkorn hver dag gir store helsefordeler i tillegg til å være bærekraftig mat.
-
Håndverksbakeri sertifisert
Romsøe Conditori AS fikk i dag tildelt bransjens eget sertifisering av merket "Håndverksbakeri" Det var direktør Gunnar Bakke i Baker- og Konditorbransjens Landsforening som stod for selve utdelingen.
-
Fagskolen i Viken søker faglærer med koordineringsansvar - baker- og konditorfaget
I forbindelse med opprettelsen av det nye studietilbudet “Spesialisering i baker- og konditorfaget” for bakere og konditorer, har Fagskolen i Viken nå utlyst en stilling som faglærer med koordineringsansvar.
-
Bli med på Baker & Konditor Campus 2024
Skal du begynne på vg2 baker og konditor høsten 2024? Da kan du søke om plass på Baker & Konditor Campus på Sørumsand videregående skole 23. – 28. juni.
-
Brød er fortsatt sunt og bærekraftig
I det siste har debatten om ultraprosessert mat rast i både media og på sosiale medier. Industribakt brød har blitt trukket frem som en matvare som er sunn til tross for at den er definert som ultraprosessert. Likevel er debatten med på å skape forvirring og bekymring hos forbrukeren.
-
Årets Bakeri 2022
Tre bakerier er nå plukket ut til finalen i "Årets Bakeri" 2022. De verdige finalistene er Larsen Bakeri i Skånevik, Stokkøy Bakeri på Stokkøy og Ødegaarden Bakeri & Konditori i Vinstra.
-
Tjue bakerier er nominerte til "Årets bakeri" 2022
Det er en god blanding av små og store bakerier blant de tjue som er nominerte til "Årets bakeri" 2022. Dette gir juryen et godt utgangspunkt i første kvalifiseringsrunde, hvor de blant annet skal vurdere hvem som i praksis jobber best med bærekraft.
-
Rogalandsmesterskapet for unge bakere og konditorer 2023
Lørdag 28. januar 2022 inviterer Stavanger og Omegn baker- og konditorlaug til Rogalandsmesterskap i baker- og konditorfagene. Tema for konkurransen er Bursdag.
-
NM i konditorkunst 2023
NM i konditorkunst ble sist avholdt i 2017. Da var det tidligere landslagsutøver, Tonje Holtungen, som stakk av med seieren. I neste års konkurranse, som finner sted på messen "Umami", er Tonje med i dommerpanelet.