-
Vil vekke interesse hos unge talenter
Den 18. april skal Romain Trigueros konkurrere om å bli Norges beste baker i NM Årets Baker. Allerede som femåring bestemte han seg for hva han ville bli når han ble stor. I dag er han bakerisjef hos Søtt+Salt.
-
Cerealfagdagen 2024 - helse fortsatt viktigste mattrenden
Cerealfagdagen 2024 tok deltagerne med på et dypdykk i globale mattrender og gav noen pekepinner på hva forbrukerne vil forvente av bransjen i årene som kommer.
-
Sukker – en fantastisk byggestein
Sukker har dessverre blitt en ingrediens som er veldig negativt omtalt i media, men for meg er sukker selve essensen og bindemiddelet i alt jeg gjør i konditoriet. Jeg vil påstå at sukker er like viktig for konditoren som korn er for bakeren og sement er for mureren.
-
Fikk hederstegn fra Baker- og Konditorbransjens Landsforening
Konditor Laila Helland er initiativtager og pådriver for Rogalandsmesterskapet, og uten henne hadde det ikke vært noen konkurranse på Jåttå vgs. i helgen. På festmiddagen lørdag kveld, mottok hun BKLFs hederstegn for sin formidable innsats for faget og bransjen.
-
Ny opplæringslov svekker lærlingeordningen
Norge trenger flere yrkesfagarbeidere, men regjeringens endringer i opplæringsloven kan medføre at det motsatte vil skje.
-
Kunsten å bygge en bakerovn
Da Ivar Magnussen skulle bygge bakerovn til Bakstehuset på Ask, brukte han først lang tid på research, før han gikk i gang med det tre måneder lange byggeprosjektet.
-
Skal utvikle bedriften i fellesskap
De elleve håndverksbakeriene som er tatt ut til å være med i bedriftsutviklingsprogrammet FRAM, møttes til første samling tidligere denne uken. Alle som var til stede hadde store forventninger til prosjektet, som er initiert av Baker- og Konditorbransjens Landsforening.
-
Får ansvar for kompetanseutvikling i baker- og konditorbransjen
Den nyansatte fag- og prosjektlederen i BKLF, Lars Lindland, har i mange år jobbet med kompetanseutvikling i mat- og drikkevarebransjen. Han tiltrår i stillingen 1. mars, og skal kombinere den med en 50% stilling i Fagskolen Viken, der han får ansvaret for å etablere og utvikle det nye fagskoletilbudet "spesialisering i baker- og konditorfaget".
-
Baker- og Konditorlandslaget 2023
Det norske Baker- og Konditorlandslaget har 20-årsjubileum i år. Fra de startet opp i 2003 og til i dag, har de på imponerende vis klart å bygge et lag som nå hevder seg i verdenstoppen. Nå er laget for 2023 klart, og de skal konkurrere i hele to internasjonale mesterskap i løpet av høsten.
-
Mottar en halv million kroner til videreføring av Smak deg frem
Landbruks- og matdepartementet tildeler ytterligere 500 000 kroner til videreføring av Smak deg frem - rekrutteringskampanjen for mat- og måltidsbransjen.