-
Ny opplæringslov svekker lærlingeordningen
Norge trenger flere yrkesfagarbeidere, men regjeringens endringer i opplæringsloven kan medføre at det motsatte vil skje.
-
Får ansvar for kompetanseutvikling i baker- og konditorbransjen
Den nyansatte fag- og prosjektlederen i BKLF, Lars Lindland, har i mange år jobbet med kompetanseutvikling i mat- og drikkevarebransjen. Han tiltrår i stillingen 1. mars, og skal kombinere den med en 50% stilling i Fagskolen Viken, der han får ansvaret for å etablere og utvikle det nye fagskoletilbudet "spesialisering i baker- og konditorfaget".
-
Kunsten å bygge en bakerovn
Da Ivar Magnussen skulle bygge bakerovn til Bakstehuset på Ask, brukte han først lang tid på research, før han gikk i gang med det tre måneder lange byggeprosjektet.
-
Fikk hederstegn fra Baker- og Konditorbransjens Landsforening
Konditor Laila Helland er initiativtager og pådriver for Rogalandsmesterskapet, og uten henne hadde det ikke vært noen konkurranse på Jåttå vgs. i helgen. På festmiddagen lørdag kveld, mottok hun BKLFs hederstegn for sin formidable innsats for faget og bransjen.
-
Baker- og Konditorlandslaget 2023
Det norske Baker- og Konditorlandslaget har 20-årsjubileum i år. Fra de startet opp i 2003 og til i dag, har de på imponerende vis klart å bygge et lag som nå hevder seg i verdenstoppen. Nå er laget for 2023 klart, og de skal konkurrere i hele to internasjonale mesterskap i løpet av høsten.
-
Disse er nominerte til Årets Bakeri 2023
Nominasjonsperioden for Årets Bakeri 2023 er over, og atten bakerier skal nå vurderes til en finaleplass i den gjeveste konkurransen for Norges bakerbransje.
-
Mottar en halv million kroner til videreføring av Smak deg frem
Landbruks- og matdepartementet tildeler ytterligere 500 000 kroner til videreføring av Smak deg frem - rekrutteringskampanjen for mat- og måltidsbransjen.
-
Ny fagansvarlig i Opplæringskontoret
Anne Grete Enerud er ny fagansvarlig for opplæring i BKLF og det nye ansiktet i Baker- og Konditorbransjens Opplæringskontor (BKO). Hun gleder seg veldig til å bli kjent med både nye og "gamle" lærlinger.
-
Diplomutdanning for bakere - basiskurs om korn, mel og baketeknologi, 1. samling
Diplomutdanning for bakere er et utdanningstilbud som bygger på svennebrev i bakerfaget. Utdanningen er utviklet i et samarbeid mellom Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF), Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og Nofima AS. Kurset består av basiskurs, samt selvvalgte fordypningsområder.
-