-
Ny veileder fra Mattilsynet
Mattilsynet har lansert en ny veileder som gjennomgår hvordan kontroller planlegges og gjennomføres. Veilederen er utformet som en digital bruksanvisning.
-
La overskuddsvarene bli mat til trengende!
Er du en av de som helst ser at overskuddsvarene dine skulle gått til noen som virkelig trenger det? Fattigdom i Norge har økt mye de siste årene, og for mange går det utover matbudsjettet. Samtidig kaster vi store mengder bakervarer hver dag.
-
Få lysglimt i 2023
NHO Mat og Drikkes kvartalsrapport for fjerde kvartal 2023 tegner et dystert bilde av markedet. Flere kostnadsøkninger har i lang tid rammet næringen, og bedriftenes markedssituasjon er på et historisk lavt nivå.
-
Søk stipend hos Baker- og Konditorbransjens Landsforening
Baker- og konditorsvenner som ønsker spesialisering eller etterutdanning, kan søke om inntil 15.000 kroner i støtte fra Baker- og Konditorbransjens Landsforening sitt stipendfond.
-
NM Årets Baker 2024 - påmeldingsfrist 1. mars
18.april 2024 blir det NM Årets Baker på Sørumsand vgs. Alle som har svennebrev i bakerfaget kan melde seg på konkurransen, og påmeldingsfristen er satt til 1. mars 2024. Her finner du alt du trenger å vite om påmelding og konkurranseregler.
-
Årets Bakeri 2023
"Årets Bakeri" skal kåres for 5. år på rad, og BKLF inviterer som alltid bedriftskollegaer i bransjen til å nominere og stemme frem gode og eksemplariske bedrifter til bransjens gjeveste pris.
-
Årets bakst og Årets søtsak er kåret!
Vi gratulerer Bakke gård og Sirkus Renaa Fabrikken med første plass i henholdsvis Årets bakst og Årets søtsak i Det norske måltid. Det norske måltid er den mest prestisjefylte kåringen av mat- og drikkeprodukter i Norge, og støttes av regjeringen, som et av tre nasjonale omdømmetiltak.
-
Ditt gamle utstyr kan gi brød til folk i nød
I Kiev finnes det et inkluderende bakeri som har mettet folk i krigsherjede områder siden krigen startet i februar i fjor. De har bakt 1000 brød hver dag, og disse har blitt kjørt ut og donert til folk i nød. Nå ber de den norske bakerbransjen om å donere utstyr som ikke er i bruk.
-
2. juni feirer vi doughnut-dagen!
I tillegg til å feire selve doughnuten, hedrer den nasjonale doughnut-dagen Frelesarmekvinnene som under første verdenskrig fikk kallenavnet "Doughnut Dollies".