-
Felles rekrutteringskrafttak til baker- og konditorbransjen og matbransjen
Rekrutteringen til baker- og konditorbransjen og resten av matbransjen, har i en årrekke vært for lav, og det er vanskelig å få tak i nok fagfolk. Nå igangsettes en nasjonal, flerårig rekrutteringskampanje som skal bedre søkertallene til utdanningene innen restaurant- og matfag.
-
Nå blir det VM!
Om to uker reiser endelig det norske bakerlandslaget til Paris for å konkurrere om VM-medalje i Coup du Monde de la Boulangerie. Det er første gang det norske laget deltar i det som blir regnet for å være verdens viktigste og mest prestisjetunge konkurranse for bakere. Bare det å være kvalifisert er en bragd i seg selv.
-
Lærlingene trenger flere lærebedrifter
Det første kullet på den nyopprettede linjen vg2 baker og konditor er snart ferdig på skolen. Antall elever som nå trenger læreplass som baker eller konditor er høyere enn tidligere, og det er nå vi trenger bedrifter som kan ta imot disse lærlingene.
-
Kritisk tilstandsanalyse av det norske bakevaremarkedet
Menon Economics presenterte nylig en tilstandsanalyse av det norske baker- og konditormarkedet. I rapporten slår de fast at den vertikale integrasjonen er økende, både hos dagligvareaktørene og hos leverandørene. Dette, sammen med økende import av ferdigvarer, kan bidra til at bredden i bakevaretilbudet for forbrukeren reduseres og verdiskapning og arbeidsplasser i norske uavhengige bakerier reduseres.
-
Culinary Arts Academy
BKLF har inngått en samarbeidsavtale med Culinary Arts Academy i Sveits. Samarbeidet skal tilrettelegge for at normenn som ønsker en utdanning innen baker- og konditorfagene ved denne skolen, lettere kan få til dette.
-
Hjelp oss til å bli bedre!
BKLF gjennomfører årlig en bransjeundersøkelse for å kartlegge utvikling og behov bransjen har for ulike tjenester i fremtiden. Tilbakemeldingen din er svært verdifull, og det tar kun et par minutter å svare.
-
Sjekk ut kurstilbud fra Baker- og Konditorakademiet
Baker- og Konditorakademiet vil gjennom 2021 tilby en rekke uavhengige kurs til bakerbransjen. Vi håper med dette at vi kan tilby noe til bransjen vår som den lenge har manglet.
-
Har du årets fastelavnsbolle klar?
I Norge har vi i alle år vært vant med den tradisjonelle fastelavnsbollen, men de siste årene har man sett tendenser til at denne kjærkomne bollen har fått mange forskjellige smaker og fasonger.
-
God sommer
BKLF ønsker alle en riktig god sommer og takker for innsatsen i en krevende periode for bransjen.