-
#MerAv-seminar med prisutdeling
Forrige uke arrangerte Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF), Sjømat Norge og Norges frukt og grønnsaksgrossisters forbund (NFGF) #MerAv-seminar på Næringslivets hus. Publikum fikk blant annet siste oppdatering om arbeidet med de nye nasjonale kostrådene og inspirasjon om hvordan man kan jobbe for å fremme grovt, grønt og blått. Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol delte ut Intensjonsavtalens utmerkelser.
-
Landskonferansen for Restaurant- og matfag 2024
Landskonferansen for Restaurant- og matfag (LKRM) er den største konferansen for mat- og måltidsbransjen. Årets hovedtemaer er effektiv rekruttering, fullføring og livslang læring i mat- og måltidsbransjen.
-
Ni tiltak for et sunnere kosthold
Forbud mot markedsføring av usunn mat og drikke mot barn, gratis frukt og grønt, avgift på sukkerholdig drikke og sunnhetsmerking av mat er blant tiltakene som foreslås av det regjeringsoppnevnte ekspertutvalget.
-
Vi er klare med årets Bransjeundersøkelse!
Hvert år gjennomfører BKLF en bransjeundersøkelse for å kartlegge utvikling i bransjen, og hvilke ønsker og behov bransjen har for ulike tjenester. Her har alle mulighet til å gi oss både ris og ros for det arbeidet som bransjeforeningen gjør eller ikke gjør.
-
Henrik Falkensten er norgesmester i konditorkunst
NM i konditorkunst 2023 ble avholdt på Umami Arena torsdag 16. februar. Det var en dramatisk innspurt før dommerne kunne konstatere at det var Henrik Falkensten som hadde sanket flest poeng og dermed fikk tittelen Årets Konditor 2023.
-
Kjenner du noen som har vært 40 år i bransjen?
Hvert år deler BKLF ut utmerkelser for å hedre personer som har gjort en solid innsats for bransjen og felleskapet. En av utmerkelsene er 40-årsmedaljen.
-
Beredskap – hva er nå det?
Blogger Anders Nordstad, er bekymret for norsk selvforsyning av mat, og er redd for at det norske matsystemet skal gå til grunne. Her kan du lese hva han sier om norsk korn og viktigheten av bakefaglig kompetanse når det kommer til beredskap.
-
Finalistene til Årets Bakeri 2023 er klare
"Årets Bakeri" har etter fem år etablert seg som den mest prestisjefylte kåringen i baker- og konditorbransjen. Kåringen skal være med på å øke bevisstheten om alle de elementer som til sammen utgjør en vellykket bedrift, å fremheve og presentere gode bedrifter, samt å styrke samholdet i bransjen.
-
Kates kakeeventyr
Konditormester Kate Kippersund svevde verden rundt som flyvertinne i SAS da hun startet sitt kakeeventyr. Hun har ikke helt landet ennå.
-
Kafé Solros - finalisten med eget småbruk
Kafé Solros er en av tre finalister til Årets Bakeri 2023. Bakeriet åpnet i mai 2019, da pandemien herjet som verst. De har likevel etablert seg som ett av Bergens mest populære spisesteder. Gründerne slår et slag for småskalaproduksjon og rene råvarer.