-
Regjeringen svikter lærlingeordningen
Mens Norge først og fremst trenger flere yrkesfagarbeidere, svikter regjeringen lærlingeordningen gjennom drastiske endringer i opplæringsloven.
-
Innholdsrikt og inspirerende på Cerealfagdagen
BKLF og Nofima arrangerte denne uken Cerealfagdagen 2023 i Nofima sine lokaler på Ås. Her fikk vi blant annet høre om hvordan den globale situasjonen påvirker norske kornbønder.
-
Å bake med norsk mel
På oppdrag fra Kvelde Mølle har Baker- og Konditorakademiet nå utviklet 5 brødresepter med mel fra den tradisjonsrike bygdemøllen i Lågendalen. Nå blir melet og reseptene testet ut i fire håndverksbakerier.
-
Bli med å feire Fullkornsdagen!
I dag er det fullkornets dag, og det er mange gode grunner til å feire fullkornet! Kort oppsummert kan vi si at vi vil feire fullkornet fordi fullkorn smaker godt, fullkorn er en viktig kilde til mange næringsstoffer og et sunt kosthold, fullkorn er klimavennlig mat og fullkorn reduserer risikoen for alvorlige sykdommer.
-
Cerealfagdagen 2023
8. mars inviterer vi sammen med Nofima til Cerealfagdagen 2023. Dagen vil være en ypperlig arena for både å samle ny kunnskap og mingle med andre i bransjen.
-
Skip O´hoi med 150 bakere
– Dette er en historisk tur for norske bakere. For første gang kombinerer vi Din Baker-tur med et BKLF-arrangement, sier Gunnar Bakke og Georg Husebæk idet DFDS Seaways legger fra kai i Oslo, på vei til København i strålende sol.
-
Hvordan påvirker stivelseskvaliteten og falltallet brødkvalitetene?
Falltallet på hvetemelet har i det siste vært unormalt høyt. I bakeriet fører det til trege deiger, og kanskje til og med flatere brød, inntil vi klarer å justere oss inn. Løsningene for å få opp aktiviteten i deigene kan være flere; få opp temperaturen, tilsette enzymer, eller rett og slett øke gjærmengde.
-
Jakter nye talenter for 2024
Baker- og Konditorlandslaget skal delta i flere viktige konkurranser i 2024, og er nå på jakt etter nye talenter. Vi har behov for å utvide både bakerlaget og konditorlaget.
-
Resultater fra bransjeundersøkelsen 2023
Vi takker for alle svarene vi har fått i bransjeundersøkelsen 2023. Vi setter utrolig stor pris på hvert eneste svar, da tilbakemeldinger fra både medlemmer og ikkemedlemmer er svært verdifull for oss.
-
Har du spørsmål om IK-mat? Ring vår fagansvarlige på området
Å drive bakeri og konditori stiller strenge krav til hygiene, og samme krav og regler gjelder for små, mellomstore og store bedrifter. Det er mange som er usikre på om de oppfyller myndighetenes krav, og bekymrer seg over at de skal få besøk av inspektører fra Mattilsynet.