-
Sandwich!
I ukene 3-6 kjører Matprat en større digital kampanje med sandwich som tema. Kampanjen er en del av brødprosjektet, hvor BKLF er en av bidragsyterne.
-
Søk stipend hos Baker- og Konditorbransjens Landsforening
Baker- og konditorsvenner som ønsker spesialisering eller etterutdanning, kan søke om inntil 15.000 kroner i støtte fra Baker- og Konditorbransjens Landsforening sitt stipendfond.
-
To kategoripriser til Norge i Nordic Bakery Cup
Det ble bokstaveligtalt et mesterskap med høy temperatur, da Nordens beste bakere skulle kåres på Akademie Deutsches Bäckerhandwerk i Berlin i dag. Med over tretti grader i den tyske hovedstaden, ble det varmt også inne i bakeriet. Dette gjorde at hevingen gikk raskere, og alle deltagerne måtte vise at de kunne omstille seg raskt.
-
Nye kostråd: riktig og viktig
Helsedirektoratet presenterte de nye kostrådene torsdag 15. august under Arendalsuken. NHO Mat og Drikke er i hovedsak fornøyd.
-
Aanerud bakeri – tradisjonsrik finalist i Årets Bakeri
Aanerud Bakeri i Årnes er en av tre finalister i kåringen Årets Bakeri 2024. Det tradisjonsrike familiebakeriet i Nes kommune i Akershus ble grunnlagt i 1921, og drives i dag av femte generasjon.
-
Mattilsynet er fornøyd med nasjonale retningslinjer
Det har vært en utfordring at inspektører fra Mattilsynet har hatt ulike tolkninger av regelverket når de kommer på inspeksjon. BKLF ved fagansvarlig mattrygghet, Anne Momrak-Haugan, utviklet derfor Nasjonale retningslinjer for baker- og konditorbransjen.
-
Resultatet av lønnsforhandlingene i 2024
Da mange bedrifter etterlyste nøkkeltall for 2024, er disse nå blitt lagd. Her kan du lese hva resultatet av lønnsforhandlingene i 2024 betyr for din bedrift dersom den er bundet av overenskomst 133 for baker- og konditorfagene.
-
Ny svenn i bransjen
Joakim Vold er lærling på Håndverksbakeriet i Vestby, og bestod i dag svenneprøven i bakerfaget. Nå drømmer han om en jobb som gir han mulighet til å reise.
-
Dronningen av sjokolade
– Å glede folk. Det er det som er drivkraften min, sier Tonje Holtungen. I 2017 ble hun norgesmester i konditorkunst. I dag skaper hun sanselige kunstverk av sjokolade.
-
Bli med på Baker & Konditor Campus 2024
Skal du begynne på vg2 baker og konditor høsten 2024? Da kan du søke om plass på Baker & Konditor Campus på Sørumsand videregående skole 23. – 28. juni.